Uusi vuosi, uusi Veikkaus

RAY, Fintoto ja Veikkaus ovat nyt yhtä. Uuden Veikkauksen pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy vuosittain yli miljardi euroa.

Lue lisää ➞

RAY:n historian suurin – ja viimeinen- avustusehdotus julkaistu

RAY julkaisi tänään historiansa viimeisen avustusehdotuksen Raha-automaattiavustusten jaosta sosiaali- ja terveysalan järjestöille. Myös jaettava avustus on RAY:n historian suurin, yli 317 miljoonaa euroa.

Vuoden 2017 alussa toimintansa aloittavan Veikkaus Oy:n pelitoiminnan voitoista ehdotetaan jaettavaksi sosiaali- ja terveysalan järjestöille 317,6 miljoonaa euroa. Avustusta haki RAY:ltä tänä vuonna yli 1 200 järjestöä noin 2 600 avustuskohteelle. Myönteisen avustusehdotuksen RAY:ltä sai 858 järjestöä, ja avustusta esitetään 1 833 avustuskohteelle.

Avustukset jakaantuvat kaikkiin Suomen maakuntiin.

Mielenterveystyön tarve kasvussa

Erityistä huomiota RAY:n avustusehdotuksessa kiinnitettiin tänä vuonna järjestöjen tekemän mielenterveystyön tukemiseen. Mikäli avustusehdotus hyväksytään sosiaali- ja terveysministeriössä, ohjataan ensi vuonna joka kymmenes euro avustuspotista mielenterveysjärjestöjen ja mielenterveysomaisjärjestöjen toimintaan.

Erilaisten mielenterveysongelmien kanssa painii Suomessa yhä useampi. Mielenterveyteen liittyvät ongelmat koskettavat laajalti koko yhteiskuntaamme, sen kaikkia ikä- ja väestöryhmiä.

”Järjestöillä on merkittävä rooli ennaltaehkäisevän mielenterveystyön tekijöinä, ja etenkin nuorten tavoittamisessa ja kohtaamisessa, toteaa RAY:n avustustoiminnan johtaja Sisko Seppä.

”Meille on myös tärkeää, että mahdollisimman moni tukea tarvitseva pääsee sen piiriin. Siksi avustuksia ehdotetaan sekä valtakunnallisille että alueellisille toimijoille. Akuutin kriisin kohdatessa tukea on tarjolla myös kellon ympäri verkossa ja puhelimitse”, kertoo Seppä.

Yhteensä mielenterveystyöhön ehdotetaan ensi vuodelle avustusta 31,9 miljoonaa euroa. Tukea saavia hankkeita olisi eri puolilla Suomea yhteensä 196.  

RAY:n toiminta lakkaa, avustusten käsittely siirtyy STEAlle

RAY:n viimeinen avustusehdotus siirtyy nyt sosiaali- ja terveysministeriön (STM) käsittelyyn. STM:n päätöstä vuoden 2017 avustuksista odotetaan tammi-helmikuussa 2017. RAY:n avustustoiminta siirtyy sosiaali- ja terveysministeriön yhteyteen perustettavaan Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukseen (STEA) vuoden vaihteessa, jolloin myös RAY:n toiminta päättyy ja uuden Veikkaus Oy:n toiminta alkaa.

Jatkossa sosiaali- ja terveysalan järjestöt hakevat avustusta STEAlta, joka käsittelee avustushakemukset ja tekee vuotuisen avustusehdotuksen STM:lle. STEA myös valvoo ja arvioi avustusten käyttöä.  

Lisätietoja:
Koko RAY:n avustusehdotus on julkaistu sivulla avustukset.ray.fi.
RAY, valmistelupäällikkö Hilppa Tervonen, p. 09 4370 2310
RAY, avustusvalmistelija Niina Pajari, p. 09 4370 2388
RAY viestintä, viestintäpäällikkö Johanna Tonttila, p. 040 192 1993

RAY:n 78 vuotta ja 10,5 miljardia euroa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen
RAY julkaisee joulukuun aikana seitsemän artikkelia, jotka kertovat järjestöjen vuosien varrella tekemästä työstä suomalaisten hyväksi. Vuodesta 1938 toiminut RAY on tukenut sosiaali- ja terveysalan järjestöjen toimintaa nyt 10,5 miljardilla eurolla.
Tutustu Hyvän tahdon lukuja -artikkeleihin ja siihen, mitä rahoilla on saatu aikaiseksi.

RAY:n toiminta loppuu, Veikkaus Oy aloittaa 1.1.2017.
Lue lisää:
Uusi rahapeliyhtiö aloittaa 
RAY:n avustustoiminta siirtyy STEAan  
Veikkaus Oy