Uusi vuosi, uusi Veikkaus

RAY, Fintoto ja Veikkaus ovat nyt yhtä. Uuden Veikkauksen pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy vuosittain yli miljardi euroa.

Lue lisää ➞

RAY-avustusten hakeminen, maksaminen ja raportointi verkkoasioinnissa

Avustusta haetaan verkossa
Avustuksen verkkoasioinnin löydät osoitteesta asiointi.ray.fi.

Avustusten hakeminen, maksaminen ja käytön raportointi ja muut avustusten hallintaan liittyvät tehtävät hoidetaan verkkoasioinnin kautta.

Verkkoasioinnin käyttö edellyttää rekisteröitymistä.

Kun järjestönne nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö on rekisteröinyt järjestön verkkoasiointiin, voivat järjestön toiset työntekijät rekisteröityä järjestelmän pääkäyttäjiksi sivulla https://asiointi.ray.fi

Pääkäyttäjäksi vai peruskäyttäjäksi?

Järjestöllä voi olla verkkoasioinnissa kahden tyyppisiä käyttäjiä: pääkäyttäjiä ja peruskäyttäjiä.

Pääkäyttäjänä voit kutsua järjestösi työntekijöitä järjestelmän peruskäyttäjiksi. Pääkäyttäjäksi rekisteröityminen edellyttää henkilökohtaisten pankkitunnusten käyttöä. Nimenkirjoitusoikeudellinen pääkäyttäjä voi myös lähettää hakemuksia, raportteja ja muita tietoja RAY:lle, sekä täyttää dokumenttien palkkatietoja sisältäviä talousarvioita. Pääkäyttäjien määrä kannattaa järjestössä rajata vain muutamaan avainhenkilöön. Pääkäyttäjä rekisteröityy järjestelmään itse, mutta käyttöoikeudet järjestelmään hän saa vasta sitten, kun henkilö, joka hallinnoi järjestön käyttäjätunnuksia on hyväksynyt rekisteröinnin verkkoasioinnin Käyttäjän hallinta -osiossa.

Näin rekisteröidyt pääkäyttäjäksi:

Peruskäyttäjät voivat täyttää raportteja ja hakemuksia (lukuunottamatta talousarviotietoja), mutta eivät lähettää niitä. Peruskäyttäjät voivat rekisteröityä järjestelmään vain pääkäyttäjän kutsusta. Ilmoitus kutsusta tulee sähköpostilla ja sisältää verkkolinkin rekisteröitymiseen. Peruskäyttäjiä voi olla useita.

Peruskäyttäjäksi rekisteröitymiseen tarvitsemasi verkkosivulinkin löydät järjestösi pääkäyttäjän lähettämästä sähköpostista.

Näin rekisteröidyt verkkoasioinnin peruskäyttäjäksi:Huomioithan, että käyttäjätunnukset ovat henkilökohtaisia!

Mikäli verkkoasioinnin pääkäyttäjänä toimivalla ei ole nimenkirjoitusoikeuksia (vaan oikeudet on esimerkiksi jaettu useamman henkilön kesken), tulee järjestön toimittaa RAY:lle valtakirja, joka vahvistaa henkilön oikeuden toimia järjestön pääkäyttäjänä ja esim. lähettää järjestön nimissä RAY:lle raportteja. Tästä löydät mallin valtakirjan sisällöstä Aineistopankista (Työkaluja järjestöjen käyttöön -kansio).