Uusi vuosi, uusi Veikkaus

RAY, Fintoto ja Veikkaus ovat nyt yhtä. Uuden Veikkauksen pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy vuosittain yli miljardi euroa.

Lue lisää ➞

Kortilla maksaminen

Korttimaksaminen
Kolikoiden ja seteleiden lisäksi monissa raha-automaateissa voi maksaa maksukortilla. Korttimaksamisen mahdollisuus parantaa pelaajien palvelua ja on avuksi myös ikärajavalvonnassa. Maksujärjestelmä tarkistaa automaattisesti pelaajan iän.

Maksupäätteellisissä raha-automaateissa toimivat kaikki suomalaiset debit- ja Visa Electron -kortit. Pelaamista ei voi maksaa luottokorteilla eikä ulkomaisilla debit- tai Visa Electron -korteilla.

Pelissä voi käyttää vain yhtä maksutapaa kerrallaan; korttia tai käteistä rahaa. Rahat maksetaan aina takaisin sillä maksutavalla, jolla peliosto on tehty.

Vastuullisuus

Raha-automaattien korttimaksaminen toteutetaan vastuullisesti.

  • Pelejä ei voi maksaa luotolla eikä peliostoa tehdä, jos tilillä ei ole riittävästi rahaa.
  • Kertaoston yläraja määräytyy automaatti- ja pelikohtaisesti, tyypillinen kertaoston yläraja on 100 euroa.
  • Kortin vuorokausikohtaisen pelirajan eli korttirajan oletusarvo on 50 euroa. Pelaaja voi valita kortilleen sopivan päivittäisen korttirajan 0-100 euron väliltä. Peliostot vähentävät tätä kortille asetettua rajaa ja voitot kasvattavat sitä. Yhden vuorokauden nettotappio kortilla pelatessa voi siis korkeintaan olla asetetun korttirajan verran.
  • Kortin pelirajaa voi laskea reaaliaikaisesti. Rajan nosto tulee voimaan vasta muutoksen jälkeisen kokonaisen vuorokauden jälkeen kello 00.00.
  • Peliostot voi estää kokonaan asettamalla korttirajaksi nolla euroa.
  • Pelaamisen voi lopettaa milloin tahansa peliostoa seuraavan pelikierroksen jälkeen Voitonmaksu-painikkeella.

Lähimaksaminen

Lähimaksamisessa maksu tapahtuu debit-maksukortilta ilman kortin syöttämistä lukulaitteeseen tai PIN-koodin näppäilyä.

Raha-automaatin maksupääte tarjoaa pelaajalle erilaisia summia ostovaihtoehdoiksi. Pelaaja valitsee summan, jonka haluaa siirtää pelivarauksiinsa. Vaihtoehtoisesti summan voi näppäillä myös itse. Sen jälkeen hän vie debit-maksukorttinsa maksupäätteen lähelle muutaman sentin päähän, jolloin korttimaksutapahtuma suoritetaan ja rahamäärä tulee pelivarauksiin.

Kortin liikkeelle laskeneesta pankista riippuen kortin käyttäjä saattaa joutua syöttämään kortin maksupäätteeseen ja näppäilemään PIN-koodin esimerkiksi joka viidennellä lähimaksukerralla. Lisäksi yleisenä käytäntönä tällä hetkellä on, että lähimaksulla voi maksaa enintään 25 euron arvoisen ostoksen.