Uusi vuosi, uusi Veikkaus

RAY, Fintoto ja Veikkaus ovat nyt yhtä. Uuden Veikkauksen pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy vuosittain yli miljardi euroa.

Lue lisää ➞

Tuotot suomalaiseen hyvinvointiin

Puistojumppa
RAY:n rahapeleillä kerätty tuotto kierrätetään yhteiseen hyvään jokaisen suomalaisen ulottuville - tilanteisiin, joissa tarvitaan apua, tukea tai ennaltaehkäisyä.

RAY tilitti vuonna 2014 STM:lle 411,2 miljoonaa euroa. Siitä jaetaan 309,3 miljoonaa euroa vuonna 2015 sosiaali- ja terveysministeriön päätöksellä yleishyödyllisille yhteisöille ja säätiöille. Lisäksi 117 miljoonaa euroa ohjataan Valtiokonttorille sotiemme veteraanien hyväksi.

RAY tukee yhden päivän aikana noin miljoonalla eurolla suomalaista hyvinvointia.

RAY:n avustuksilla turvataan satojen suomalaisten järjestöjen toimintaedellytykset ja vapaaehtoistyön organisointi.

Avustusjärjestelmä varmistaa, että Suomessa on laaja ja monipuolinen hyvinvointia edistävä järjestöjen verkosto.

Avustukset myönnetään järjestöille hakemusten perusteella vuosittain. Avustusvalmistelussa noudatetaan toimintaa ohjaavia säädöksiä, RAY:n avustusstrategiaa sekä RAY:n tulossopimusta sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. RAY:n avustustoiminnan kohteena on perinteinen järjestö- ja kansalaistoiminta.

RAY:n rahoittaman toiminnan halutaan synnyttävän eri toimijoiden välistä yhteistyötä sekä pitkäkestoisia rakenteita, jotka vastaavat ihmisten aitoon tarpeeseen eri alueilla Suomessa.

RAY:n avustustoimintaa ohjaa ja valvoo sosiaali- ja terveysministeriö.

Apua eri tilanteisiin

  • RAY:n tuella järjestöt auttavat esimerkiksi asunnottomia sekä mielenterveys- ja päihdeongelmaisia.
  • Avustuksia annetaan myös lastensuojelutyöhön, kehitys- ja aistivammaisten sekä vanhusten auttamiseen ja erilaisten kansansairauksien ehkäisyyn.
  • RAY:n tukea saavissa järjestöissä toimii yli puoli miljoonaa vapaaehtoista.

Lue lisää RAY:n avustustoiminnasta.