Uusi vuosi, uusi Veikkaus

RAY, Fintoto ja Veikkaus ovat nyt yhtä. Uuden Veikkauksen pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy vuosittain yli miljardi euroa.

Lue lisää ➞

Pelaamisen haitat

Pelimerkki
Suurin osa suomalaisista pelaa kohtuudella ja pienillä panoksilla. Kaikki eivät kuitenkaan hallitse pelaamistaan.

Suomessa on reilu 100 000 henkilöä, joilla on kohtalainen tai vakava peliongelma. Ongelmaksi pelaaminen muodostuu silloin, kun pelaaminen jatkuu toistuvasti suunniteltua pidempää ja pelikassa ylittyy säännöllisesti.

Peliongelman hoito kuuluu Suomessa julkiselle terveydenhuollolle.

RAY voi toimillaan kuitenkin ehkäistä peliongelman kehittymistä muun muassa tarjoamalla asiakkailleen työkaluja omaehtoisen pelaamisen hallintaan sekä kehittämällä ja markkinoimalla pelejä vastuullisesti.

RAY käyttää peliongelmatutkimukseen ja peliongelman hoidon kehittämiseen sekä peliongelmaisia auttavan palvelun Peluurin toimintaan noin kaksi miljoonaa euroa vuodessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa peliongelmatutkimuksesta ja peliongelmien hoidon kehittämisestä Suomessa.

Peluuri

Peluuri on valtakunnallinen ja maksuton palvelukokonaisuus pelaajille, heidän läheisilleen sekä työssään peliongelmia kohtaaville. Peluuriin voi olla yhteydessä anonyymisti joko puhelimitse tai verkon välityksellä.

RAY rahoittaa yhdessä muiden suomalaisten peliyhtiöiden kanssa Peluurin toimintaa ja osallistuu sen johtoryhmätyöhön. Palveluntuottajia ovat A-klinikkasäätiö ja Sininauhaliitto.

RAY tiedottaa Peluurin palveluista kaikkialla missä RAY:llä on pelitarjontaa.

Lue lisää Peluurista ja sen tarjoamista palveluista