Uusi vuosi, uusi Veikkaus

RAY, Fintoto ja Veikkaus ovat nyt yhtä. Uuden Veikkauksen pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy vuosittain yli miljardi euroa.

Lue lisää ➞

Raha-automaattien pelaajaosuudet eri maissa

Raha-automaatteja pelaa Suomessa paljon suurempi osa väestöstä kuin yhdessäkään muussa tutkitussa maassa. Tutkimuksissa on mukana useimmat Euroopan raha-automaattimaat.

Viikon aikana pelanneiden osuus - joka kuvastaa aktiivipelaajien väestöosuutta - on Suomessa noin kymmenkertainen keskimääräiseen eurooppalaiseen tasoon verrattuna.

  • Norjassa raha-automaattien pelaajakunta oli vielä 1990-luvun puolivälissä lähes Suomen tasoa.
  • Pelaajakunta supistui siellä voimakkaasti 1990-luvun jälkipuoliskolla, jolloin pelaamisen hyväksyttävyys romahti.

Suomessa pelaajaosuus oli 1990-luvulla hienoisessa kasvussa. Vuoden 2002 alussa tapahtuneen euron käyttöönoton jälkeen ja muun muassa käteismaksamisen vähentymisen myötä pelaajaosuus on hiljalleen supistunut.

Pelaajaosuudet Suomessa väestöryhmittäin tarkasteltuna

Raha-automaattipelaamisen yleisyys on yhteydessä sukupuoleen ja ikään. Viikon ja vuoden aikana raha-automaattia pelanneiden osuus on selvästi korkein nuorten miesten keskuudessa. Alhaisimmat pelaajaosuudet mitataan varttuneille naisille.

  • Tällä vuosituhannella nuorempien ikäryhmien raha-automaattipelaaminen on vähentynyt. Sen sijaan vanhempien ikäryhmien pelaajaosuudet ovat pysyneet  lähes ennallaan.