Uusi vuosi, uusi Veikkaus

RAY, Fintoto ja Veikkaus ovat nyt yhtä. Uuden Veikkauksen pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy vuosittain yli miljardi euroa.

Lue lisää ➞

Vaikuttavaa! - tunnustuspalkinto

RAY myöntää vuosittain kolmelle avustusta saaneelle järjestölle Vaikuttavaa! -tunnustuspalkinnon yhteiskunnallisesti vaikuttavasta ja tuloksekkaasta järjestötoiminnasta.

RAY:n avustustoiminta julkaisi vuoden 2016 Vaikuttavaa!-tunnustuspalkinnon saajat 10.2.2016. Tänä vuonna palkinnon vaikuttavasta ja tuloksellisesta järjestötoiminnasta saavat Marttaliitto, Oulun Seudun Muistiyhdistys ja Vailla vakinaista asuntoa ry.

Tutustu palkittaviin järjestöihin:

Marttaliitto ry, Arki sujuvaksi -kurssitoiminta
Marttapiirit järjestävät työpajanuorille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille, maahanmuuttajille ja heidän perheilleen sekä vangeille ja yhdyskuntaseuraamusasiakkaille vuosittain noin 900 kotitalouskurssia. Kurssien tavoitteena on paitsi vahvistaa osallistujien arjen sujumista myös edistää kurssilaisten sosiaalisten taitojen kehittymistä ja ryhmässä toimimista.
Katso video:

Oulun Seudun Muistiyhdistys ry
Yhdistys tekee työtä muistisairauksien ja niiden haittavaikutusten vähentämiseksi ja toimii muistisairaiden ja heidän perheidensä etujen valvojana. Yhdistys toimii myös muistisairaiden ja heidän perheidensä tukena arjen haasteissa ja jakaa tietoa ja neuvoja sairastuneille sekä heidän läheisilleen sekä sairauden kohdatessa että edetessä.
Katso video:

Vailla vakinaista asuntoa ry, matalan kynnyksen toiminta
Yökiitäjä-auto etsii pääkaupunkiseudulla öisin ulkona oleilevia asunnottomia ja tarjoaa apua, tukea ja mahdollisuuksien mukaan ruokaa ja kuljetusta kaupungin yömajoitukseen. Yökeskus Kalkkers tarjoaa levähdyspaikan ja neuvontaa. Vepa-keskus on kohtaamispaikka, joka päivisin tarjoaa asunnottomille vertaistukea ja ruokaa sekä yhteyden ammattilaisiin. Järjestö tarjoaa myös asumisneuvontaa, ja liikkuvan tuen ja palveluohjauksen apua mm. viranomaisasioiden hoitoon. Myös päihteetön Vartiosaaren toimintapaikka on asunnottomien tukena vaikeassa elämäntilanteessa.
Katso video:

Palkittavien järjestöjen valinta perustuu RAY:n avustusosastolla tehtävään seurantatyöhön. Järjestöt raportoivat hakemusperusteisesti myönnettävien raha-automaattiavustusten käytöstä ja avustetun toiminnan vaikutuksista RAY:lle vuosittain. Lisäksi RAY:n avustusosaston avustusvalmistelijat, tarkastajat ja seurantavastaavat tapaavat järjestöjä myös henkilökohtaisesti. RAY:n seurantajärjestelmä on poikkeuksellisen kattava muihin järjestötoiminnan rahoittajiin verrattuna.

- Seuraamme RAY:llä sekä avustusrahojen käyttöä että niillä tuotetun toiminnan laatua.  On pelaajiemme ja koko yhteiskunnan etu, että tiedämme mihin rahapeleihin käytetyt eurot päätyvät, ja mitä niillä saadaan aikaiseksi, huomauttaa RAY:n seurantapäällikkö Janne Jalava.    

RAY:n avustusta myönnettiin tänä vuonna 824 sosiaali- ja terveysalan järjestölle 1711 avustuskohteeseen yli 315 miljoonaa euroa. Avustettu toiminta kattaa koko Suomen.
 
- Tänäkin vuonna halusimme erityisesti tuoda esiin, miten monipuolista työtä järjestöt Suomessa tekevät. Palkittavat kolme järjestöä auttavat toiminnallaan hyvin eri tavoin hyvin erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Yhdistävänä tekijänä näillä järjestöillä on kuitenkin toiminnan korkea laatu, toteaa Jalava.