Uusi vuosi, uusi Veikkaus

RAY, Fintoto ja Veikkaus ovat nyt yhtä. Uuden Veikkauksen pelaajien ansiosta yhteiseen hyvään kertyy vuosittain yli miljardi euroa.

Lue lisää ➞

Avustusten maksaminen

Ensimmäiset avustuserät maksetaan sosiaali- ja terveysministeriön tekemän avustuspäätöksen jälkeen. Avustukset maksetaan joko automaattisesti neljässä tasa-suuruisessa erässä, maksusuunnitelman mukaisesti tai maksupyynnön perusteella.

RAY maksaa vuoden ensimmäiset avustuserät sosiaali- ja terveysministeriön avustuspäätöksen jälkeen helmikuussa. Avustusten maksuja käsitellään Avustuksen verkkoasioinnissa (asiointi.ray.fi).

RAY maksaa yleisavustukset (Ay) ja kohdennetut toiminta-avustukset (Ak) pääsääntöisesti automaattisesti neljässä tasasuuruisessa erässä helmikuun, toukokuun, elokuun ja marraskuun alkupäivinä.

Kohdennetun toiminta-avustuksen (Ak) RAY voi poikkeustapauksissa maksaa tavanomaista nopeammassa tai hitaammassa aikataulussa, mikäli avustetun toiminnan kulujen ajoittuminen sitä edellyttää. Maksatus voidaan tässä tapauksessa muuttaa RAY:ssä joko maksusuunnitelman tai maksupyynnön mukaan tapahtuvaksi.

Projektiavustukset maksetaan lähtökohtaisesti maksusuunnitelman perusteella.

Investointiavustukset RAY maksaa lähtökohtaisesti järjestön toimittaman maksupyynnön perusteella. Kunkin avustuskohteen maksutapa vahvistetaan kohteen avustuspäätöksessä.

Avustusta saavat järjestöt voivat seurata suoritettuja ja tulevia maksutapahtumia sekä toimittaa maksusuunnitelmia, maksupyyntöjä ja kuluselvityksiä RAY:lle suoraan Avustuksen verkkoasioinnissa.
 

Ohjeet:
Avustusten käyttö- ja raportointioppaan (vuodelle 2016) löydät aineistopankin Raportointi -> Ohjeet-kansiosta.

Katso tarkennettu ohje maksujen käsittelystä verkkoasioinnissa